Yhdistyksen toiminta

Toiminta-ajatus

Sotilaskotiyhdistyksen toiminnan tavoitteena on käytännön maanpuolustustyön avulla tuottaa varusmiesten, vapaaehtoisessa asepalveluksessa olevien naisten ja kertausharjoituksissa olevien asevelvollisten viihtyvyyttä ja hyvinvointia edistäviä palveluja, ylläpitää jäsentensä maanpuolustusvalmiutta sekä huolehtia jäsentensä ja henkilöstön hyvinvoinnista.

Liittyminen yhdistykseen

Sotilaskotiyhdistykseen voi liittyä jäseneksi jokainen 16 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen. Yhdistyksen jäsenet tekevät vapaaehtoista maanpuolustustyötä.

Hallinto

Ylin päättävä elin on yhdistyksen kokous, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Se valitsee mm. hallituksen (puheenjohtaja ja kuusi jäsentä), jolla on vastuu yhdistyksen toiminnasta. Varuskunnan päällikön nimeämällä puolustusvoimien edustajalla, yhteysupseerilla, on läsnäolo- ja puheoikeus johtokunnan kokouksissa.

Jäsentoiminta

  • tarjoilujaosto

Tarjoilujaoston sisaret hoitavat työvuoroja sotilaskodissa kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan laaditun päivystyslistan mukaisesti arkisin ja viikonloppuisin. Sisaret ovat henkilökunnalle apuna erilaisissa juhlien kahvituksissa, kattavat pöytiä, kaatavat kahvia ja tiskaavat. Työvuorollaan sotilaskodissa sisar tiskaa astioita, keittää kahvia, täyttää pullatiskiä ja halutessaan hän voi osallistua kassatyöskentelyyn.

  • liikkuvan sotilaskotityön jaosto (LSK)

LSK:n sisaret tekevät sotilaskodin kahdella myymäläautolla myyntikeikkoja sinne missä varusmiehetkin ovat eli maastoon. Sisaret työskentelevät myös harjoituksissa, useasti Heinuvaarassa tai Sarriojärvellä, joissa sijaitsevat myös kiinteät sotilaskodit. Harjoituksissa sisaret viettävät aikaa muutamasta päivästä aina pariin viikkoon, riippuen harjoituksen kestosta. Sisaret hoitavat harjoituksen aikana kaikki leirisotilaskodin työt; ovat kassalla, siivoavat, tiskaavat, tekevät sämpylöitä yms. pikkulämpimiä ja ovatpa muutamat sisaret työskennelleet myös leipomossa.

  • kirjastojaosto

Kirjasto on vapaasti varusmiesten käytössä.

  • hengellinen jaosto

Hengellisen jaoston sisaret tekevät yhteistyötä sotilaspastorin kanssa, mm. järjestämällä sotilasrippikoulun konfirmaatiotilaisuuden kahvituksen sekä kauneimmat joululaulut tilaisuuden.

  • käsityöjaosto

Käsityöjaoston sisaret valmistavat erilaisia käsitöitä vaikkapa arpajaisten palkinnoiksi ja myyjäisiin. He tekevät myös pieniä korjaustöitä sotilaskodin tekstiileihin, ompelevat verhoja ja pöytäliinoja.

  • perinnejaosto

Perinnejaoston toiminta hakee vielä muotoaan. Yhdistykseemme on valittu perinnesisar.

Kiinnostuitko sotilaskotityöstä?

Sotilaskotityö on mukava harrastus. Voit harrastaa sotilaskotityötä juuri niin paljon kuin sinun oma elämäntilanteesi antaa siihen mahdollisuuden. Sotilaskotityössä on monia eri suuntautumisvaihtoehtoja ja voit itse valita sen, mikä tuntuu itsestäsi mieleiseltä ja läheiseltä. Jätä yhteystietosi sähköpostiosoitteeseen pia.ojala(a)sotilaskotiliitto.fi, niin lähetämme sinulle sotilaskotilehden sekä esitteen ja sotilaskotiyhdistyksestä otetaan sinuun yhteyttä, jos haluat.

Sivuilla on myös liittymislomake

Sodankylän Sotilaskotiyhdistys ry
Siilastie 18
99600 Sodankylä

puh. 0299 870 242

Ajo-ohjeet